EFT therapie

Jullie zijn al jarenlang getrouwd en hebben onlangs gemerkt dat jullie steeds vaker ruzie hebben. Kleine meningsverschillen veranderen al snel in grote ruzies. Jullie voelen je onbegrepen en er ontstaat een emotionele afstand. Wat kunnen we hier aan doen? Emotionally Focused Therapy, ook wel EFT therapie, is een bewezen effectieve vorm van relatietherapie.

Tijdens EFT ligt de focus op emoties en het omgaan met negatieve patronen. Bij De Online Psycholoog kunnen jij en je partner of gezin terecht bij een geregistreerde EFT therapeut. De gesprekken vinden plaats via het internet en er is geen wachtlijst!

Wat is EFT therapie?

Je hebt vast weleens gehoord van relatietherapie. Tijdens relatietherapie wordt er gebruikgemaakt van verschillende evidence-based methoden. Een van deze methoden is EFT (Emotionally Focused Therapy). Deze vorm van relatietherapie richt zich op de emoties en behoeften van jou en je partner. Wanneer jullie emotioneel ver van elkaar verwijderd lijken, biedt EFT een manier om weer dichter tot elkaar te komen.

EFT therapie is gebaseerd op de hechtingstheorie. Volgens deze theorie zijn mensen niet gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens heeft een emotionele verbinding nodig en functioneert beter wanneer hij/zij deze verbintenis ervaart. Daarom richt EFT zich op het herstellen of verbeteren van de verbinding tussen koppels en gezinnen.

Hoe werkt EFT therapie?

Het voornaamste doel van emotional focused therapie is het versterken of verbeteren van de emotionele verbintenis tussen partners. Tijdens de therapie doorlopen jullie drie verschillende fases. Hierbij draait het vooral om het voelen van emoties en het doorbreken van negatieve patronen.

1. Escalatiefase

Tijdens deze fase leren jullie elkaars patronen herkennen en begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld een patroon zijn dat zich herhaalt wanneer jullie ruzie hebben, zoals heftig reageren of de ander bekritiseren. Het is belangrijk om deze patronen in jullie relatie te herkennen, want pas dan kun je ze ook veranderen.

2. Verbindingsfase

De patronen zijn geïdentificeerd. Dan is het nu tijd om te kijken naar de achterliggende emoties. Jullie delen beide jullie emoties, angsten en behoeftes om zo een nieuwe emotionele verbinding aan te gaan.

3. Bestendigingsfase

In de laatste fase gaan jullie aan de slag met het vinden van oplossingen voor bestaande problemen. Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie in de toekomst niet weer in oude patronen vallen?

Wanneer helpt EFT relatietherapie?

EFT relatietherapie kan effectief zijn bij het oplossen van diverse relatieproblemen. Het wordt vooral ingezet bij het verminderen van de emotionele afstand tussen partners of gezinsleden. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jullie langs elkaar heen leven of elkaar niet meer begrepen voelen.

Ook kunnen conflicten een teken zijn dat jullie niet meer emotioneel met elkaar verbonden zijn. Daarnaast helpt EFT bij het verbeteren van de intimiteit en het vertrouwen in een relatie.

Bewezen effectief bij relatieproblemen

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 70% van de stellen zich meer verbonden voelt met zijn/haar partner na het volgen van EFT therapie. Hierdoor is het een van de meest effectieve vormen van relatietherapie. Bovendien laten de resultaten van onderzoek zien dat er maar heel weinig terugval is.

Online EFT therapie bij De Online Psycholoog

Er zijn diverse geregistreerde EFT therapeuten aangesloten bij De Online Psycholoog. Deze therapeuten helpen jou en je partner of gezin weer dichter tot elkaar te komen. Dit doen ze door gesprekken te voeren via een beveiligde online verbinding.

Het fijne aan online therapie is dat je gesprekken voert vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Zo kun je meer ontspannen praten over je persoonlijke situatie. Daarnaast heb je geen reistijd en kun je ook in de avonden en weekenden therapie volgen. En nog een groot voordeel: er zijn geen lange wachtlijsten. Hierdoor kan de therapie vaak al binnen twee weken beginnen.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Lijkt het alsof jij en je partner langs elkaar heen leven? Of zorgen meningsverschillen en ruzies tot een grote emotionele afstand? Dan kan EFT therapie helpen. Wil je weten of online therapie door een EFT therapeut iets voor jou is? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in. Zo krijg je de kans om al je vragen te stellen. En natuurlijk zit je nergens aan vast.

    Veel gestelde vragen over EFT therapie:

    EFT therapie wordt voornamelijk ingezet bij koppels die worstelen met relatieproblemen, maar ook kan het waardevol zijn voor gezinnen en individuen. Bovendien is EFT ook effectief gebleken bij koppels waarbij iemand last heeft van psychische klachten, zoals PTSS, trauma en depressie.

    Hoe lang EFT therapie duurt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Over het algemeen varieert de duur van EFT van enkele weken tot een aantal maanden.
    Ja, EFT relatietherapie is een evidence-based therapie. Dit betekent dat deze therapie wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Verschillende studies hebben aangetoond dat EFT effectief is in het verbeteren van relaties en het verminderen van relatieproblemen.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?