BIG psycholoog

Het team van De Online Psycholoog bestaat uit ervaren en erkende psychologen. Deze psychologen zijn universitair opgeleid en zijn NIP en/of BIG-geregistreerd. Een BIG psycholoog voldoet aan strenge opleidingseisen en heeft praktijkervaring opgedaan. Zo kun jij de best mogelijke zorg ontvangen, speciaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Wat is een BIG psycholoog?

Een BIG psycholoog is een psycholoog met een BIG-registratie. BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Alleen zorgverleners die in dit register staan, mogen een beschermde beroepstitel voeren en zelfstandig handelingen uitvoeren. Een aantal voorbeelden van beschermde beroepstitels zijn GZ-psycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog. Maar ook andere beroepstitels, zoals tandarts en verpleegkundige, zijn beschermd en opgenomen in het BIG-register.

Het BIG-register is openbaar; je kunt dus als cliënt controleren of een psycholoog een BIG-registratie heeft. Een BIG-registratie is enkel verplicht als iemand actief werkt in het beroep.

Waarom is een BIG-registratie belangrijk?

Een BIG-registratie is belangrijk omdat het duidelijkheid biedt over welke psychologen bevoegd zijn om hun werk uit te oefenen. Om een BIG-registratie te krijgen, moet je voldoen aan strenge opleidingseisen.

Een basispsycholoog is geen BIG psycholoog aangezien deze geen opleiding heeft afgerond na de universitaire master. Alle BIG psychologen hebben nog een vervolgopleiding gedaan voor een generalist of specialist. Wanneer je kiest voor een BIG psycholoog weet je zeker dat deze voldoet aan alle eisen; hierdoor wordt de kwaliteit van de zorg bewaakt.

Welke psychologen zijn BIG-geregistreerd?

Niet iedere psycholoog heeft een BIG-registratie. Dit komt doordat de beroepstitel ‘psycholoog’ geen beschermde titel is. Dus eigenlijk zou iedereen zich een psycholoog mogen noemen. Maar er zijn wel andere titels in de psychologie die wel beschermd zijn. En voor deze titels is een BIG-registratie nodig.

Deze psychologen zijn opgenomen in het BIG-register:

BIG-geregistreerd psycholoog bij De Online Psycholoog

Alle psychologen die aangesloten zijn bij De Online Psycholoog zijn ervaren en gecertificeerd. Onze GZ-psychologen, psychotherapeuten en klinisch psychologen hebben een BIG-registratie. Dit betekent dat zij voldoen aan alle eisen en zelfstandig behandelingen mogen uitvoeren.

De basispsychologen en overige therapeuten beschikken over een NIP-registratie. Dit is een speciale titel voor universitair opgeleide psychologen. Deze therapeuten hebben een master afgerond en hebben minimaal één jaar ervaring in het vakgebied.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Ben je op zoek naar een BIG psycholoog? Aangezien onze psychologen een registratie hebben in het BIG-register, garanderen wij hoogwaardige zorg voor al onze cliënten. Plan een gratis kennismaking en ontdek hoe wij je kunnen helpen. Je komt niet op een wachtlijst terecht en ontvangt altijd een persoonlijk behandelplan.

    Veel gestelde vragen over BIG psycholoog:

    Je kunt checken of een psycholoog BIG-geregistreerd is door de naam van de therapeut of het BIG-nummer te zoeken op de website van het BIG-register.

    Ja, de titel van GZ-psycholoog is beschermd en valt onder de Wet BIG. Alleen psychologen die voldoen aan de specifieke eisen en een BIG-registratie hebben, mogen zich GZ-psycholoog noemen.

    Een behandeling door een BIG psycholoog wordt vaak vergoed door de zorgverzekering. Het is echter belangrijk om de dekking en voorwaarden van je verzekering te controleren. Een online behandeling door een BIG psycholoog wordt niet altijd vergoed. Lees hier meer over tarieven en vergoedingen.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?